• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Мовознавча мандрівка «Її величність мова»

Мовознавча мандрівка «Її величність мова»

2020-02-19

/Files/images/SAM_0249.JPG

Як і у всьому світі в Україні Міжнародний день рідної мови відзначається 21 лютого.

Мова – втілення думки. Що багатша думка, то багатша мова. Любімо її, вивчаймо її, розвиваймо її! Борімося за красу мови, за правильність мови, за приступність мови, за багатство мови….

Це висловлювання М. Рильського лягло в основу навчально-виховного заходу , що проведено у 6-Б класі на тему «Її величність мова»(класний керівник Пантелей Г.Г.).

Метою заходу було ознайомити учнів із скарбами рідної мови, виховувати патріотичні почуття, інтерес до історичного минулого, прищеплювати любов і повагу до української мови.

Діти висловлювали думку про те,що Батьківщина починається з батька і матері, з оселі, де ви вперше побачили світ, з мови, якою розмовляють ваші батьки, з подвір’я, по якому ви бігали, з села чи міста, з України, де ви народилися. А Україна - це наша Батьківщина.

Цікавим етапом спілкування був конкурс на краще читання віршів Т.Г. Шевченка, літературна вікторина « Подорож океаном рідної мови».

Особливим моментом, що запамятається шостикласником надовго, –інсценізація старовинної легенди про українську мову. До уваги юних знавців української мови представлена книжкова виставка “Мово українська, гордосте мова”, яку запропонувала шкільний бібліотекар Куца Т.І. Книжкова виставка допомагла дітям здійснити літературну подорож “Стежками української писемності”.

Із ніжності слова беру насолоду:

Воно-ідеал мій, для злету-крило.

Мова моя дана Богом народу,

Мова моя-це душі джерело.

Вона-моя доля, незмінні вітрила.

Наснагу вона для творіння дає.

Мова моя-це безсмертя і сила,

Мова-найбільше багатство моє

Кiлькiсть переглядiв: 202

Коментарi