• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Український вінок-краса і традиції сплелись воєдино.

Український вінок-краса і традиції сплелись воєдино.

2019-06-04

/Files/images/SAM_9426.JPG

Сплетений із пахучих трав та ніжних квітів, прикрашений барвистими стрічками і наділений магічним змістом, український вінок — один з найдавніших символів нашої країни. Традиції плетіння українського вінка сягають глибокої давнини. Яким би не був привід створення цього барвистого оберегу, його завжди виплітали з особливою дбайливістю і трепетом, адже в основі українського вінка — любов до природи, шана до рідної землі. З давніх-давен вінок був книгою душі молодої дівчини:мовою квітів вона висловлювала свої почуття, виражала душевний стан і «розповідала» про події, що відбулися у її житті. Саме таку мету переслідували дівчатка загону « Дружба», перебуваючи у таборі відпочинку у святковий день народних традицій та звичаїв.

Яскравою ілюстрацією віночка були українські пісні, хороводи про природу.Пісні про квіти, що у нашому українському віночку, дуже теплі, ніжні, яскраві, зворушливі… Цікаве дійство протримали учасників заходу в прекрасному полоні щирих почуттів, краси та любові...

Український віночок – знахар душі, бо в ньому є така чудодійна сила, що болі знімає, волосся дівчат береже… Тож плетімо, друзі, завжди ці вінки в наших душах. І нехай це буде вінок прекрасний рідній матінці – Природі, як знак любові до неї.

Кiлькiсть переглядiв: 280

Коментарi